Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.05.2012 Fennikel og klokkestrenge

Kære Vinvenner,

Pinse-Barolo-tilbuddet kører strygende og længere nede i mailen finder I en opdateret liste over beholdningen. Grund til at stresskøbe? Nej. Selvom jeg skulle løbe tør, er der mere hvor den kommer fra: “We are never outgunned”(*). Grund til hamstring? Ja. Den kombination af pris og kvalitet er noget I burde fortælle jeres venner, kollegaer og børn om: “Kia rite”(**).

NOGET HELT TREDJE

En psykiater vil måske kunne finde en forklaring på, hvorfor jeg samler på sådan noget, og min kone har udtrykkeligt forbudt mig at have klokkestrenge hængende i huset. Hvorom alting er, er fredag den 1. juni udnævnt til “Store Klokkestrenge Dag”. Hvis I kommer forbi lageret på Skovlytoften 1, giver jeg en god flaske vin i bytte for jeres klokkestrenge. Men pas på: det er ikke alle klokkestrenge, der dur. De må gerne være med motiv og gerne med bogstaver og dato, der refererer til en person eller en begivenhed. Gerne klokkestrenge med broderede tekster à la “Kom min gæst/i stue ind/ her er der ly/ for kulde og vind”. ( I øvrigt ret moderne: prøv at synge teksen som en rapper, gerne krydret med en “yo motherf...”eller to)

Er I i tvivl om jeres klokkestrenge er en flaske god vin værd, send da gerne en mail med foto. Distant friends: naturligvis sendes flasken med gratis fragt, især hvis I skulle finde ud af at bestille noget fra følgende:

AF MARGINAL INTERESSE

I bliver sikkert ikke “infinocchiati”(***), hvis I køber følgende kasse, men forbløffende nok er der ikke så forfærdelig mange VinVenner, der har været opmæksomme på den. Til gengæld har der været flere, der har spurgt, om der er en engros-pris på kassen. Hvorfor ikke? Ved køb af mindst 120 flasker, gerne blandet er prisen 47,- ex. moms/58,75 kr. inkl. moms pr. flaske. Afhentet lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte.

Af hensyn til de mange firmakunder vil jeg fra nu af altid nævne engrosprisen, hvis der er en sådan.

RØDE

3 x Barbera d’Alba 2010 DOC Cascina Cucco
3 x Zanovello 2009 Igt Veneto
3 x Chianti 2010 DOCG Majnoni
3 x Refosco Riserva 2008 Latisana DOC Zaglia

EN DETAIL: For at bestille, send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BEDRE” i Emne/Subject.
Pris: 900,- kr. Fragt delvis sponsoreret: 1 til 3 kasser: 100,- kr. Kassens sammensætning kan ikke ændres.

ENGROS: For at bestille minimum 120 flasker gerne blandet, send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BEDRE/ENGROS” i Emne/Subject.
Pris: 7.050,- kr. Prisen er afhentet lageret: Fragt: efter mængde og afstand.

FENNIKEL

Efter at have læst opskriften i den seneste mail skrev en vinven: “Jeg holder meget af fennikel men kan ikke se at den bruges meget i de italienske pastaretter. Hvorfor?”

Der er noget ved snakken: når fennikel koges, mister den en del af sin milde og lette sødme, som kan minde lidt om lakrids og anis. Det er en smag, som er svær at bevare og kombinere i øvrigt med andre ingredienser. Derfor anvendes fennikel typisk i kolde retter som fennikel-, appelsin- og olivensalat, fennikel og tunfiske salat og i enkelte varme retter som den sardiske bønnegryde med fennikel og ovnstegt fennikelgratin med parmigiano. Jeg foretrækker fennikel i salater eller i den klassike “pinzimonio” eller “cazzimpero”: I forbereder en lille skål med extra jomfru olivenolie, salt og friskkværnet peber: skær fennikel i små strimler og dyp den i skålen. Perfekt som antipasto eller tilbehør til kødretter.

Men nu var det ikke det, vinvennen spurgte om og derfor måtte jeg gå i køkkenet og eksperimentere lidt. Efter et par prøver kom jeg frem til følgende opskrift, som kan bruges: ingredienser til fire personer: en mellemstor fennikel, nej to små – de små smager bedst - , en tomat, saltede kapers, daggammelt brød.

Pointen er at tilberede det hele uden at fenniklen bliver for slat og mister smagen. På den anden side er det ikke lakrids I vil have i jeres pasta – medmindre man ønsker at være “trendy” - så skal fennikel lige have lov til at blive tilpas varm, således at noget af anis smagen bevares. For at balancere og dæmpe den, skal I have en skål klar med friskrevet gammelt brød og Pecorino Romano ost i forholdet fire dele brød én del pecorino. Hvis I ikke har gammelt brød i huset, venter I bare til næste gang. I vover at bruge færdigkøbt rasp! Så: mens vandet koger, snitter I det hvide af fenniklen i to-tre millimeter tykke skiver. Lidt olie på panden, de saltede kapers, fuldt blus og når olien er godt varm, tilsætter I fenniklen. Stadigvæk fuldt blus. Tomaterne, som I har hakket i små stykker, kommes i nu og hvis I har lyst, kan I hælde en sjat af den hvidvin I er ved at drikke ved. Den gør ikke megen forskel, men den samler smagen lidt og det giver jer den dér Jamieolivers følelse. Skru nu ned for blusset til halv kraft.

Nu er pastaen al dente: op i dørslaget så der ikke er noget kogevand tilbage, og op i panden. Hæld brødkrummerne og osten i og rør rask sammen. Hvis det er lykkedes, vil brødkrummerne virker balancerende på fenniklens aromatiske del. Hvis ikke, buon appetito alligevel: I dør ikke af det. Årstiden for fennikel varer fra juni-juli til oktober og der er masser af chancer for at prøve igen.

Ciao, Carlo

(*) De første tre vinvenner, der gætter hvilken film sætningen stammer fra, vinder en flaske MUTINA 2011 Lambrusco DOC.

(**) De første tre vinvenner, der gætter hvad det betyder og på hvilket sprog, vinder en flaske MUTINA 2011 Lambrusco DOC.

(***)“Finocchio”, fennikel på italiensk, er også et stærkt diskriminerende skældsord rettet mod dem, der ikke er heteroseksuelle, og i vinsammenhæng er grøntsagen skyld i udsagnsordet “infinocchiare”, det vil sige “at snyde”. Det der menes hermed er, at alle vine smager godt, hvis de bliver skænket efter at man har serveret rå fennikel.

PINSE-BAROLO Beholdning pr. 26. maj:

(A)
62 x Vigna Cucco 2005
199 x Cerrati 2005
ENGROS: ved køb af min. 120 ens : 90,28 ex. moms/112.85 inkl. moms. Afhentet.

(B)
60 x Vigna Cucco 2006

(C)
24 x Cerrati 2007
200 x Vigna Cucco 2007
ENGROS: ved køb af min. 120 ens: 90,28 ex. moms/112.85 inkl. moms. Afhentet.

(D)
66 sæt indeholdende = 3 x Cerrati 2007 + 3 Vigna Cucco 2007. Pris 6 x 139,- = 834,-

For at bestille send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CUCCO” og det antal Barolo I ønsker at bestille:
Fragt: 1 til 24 flasker: 125,- kr.
ENGROS: afhentet lageret Skovlytoften 1 i 2840 Holte. Fragtpris: efter mængde og afstand.

PS: Smagningen den 30. maj på Annekset: der er plads til en ti-femten vinvenner mere. Har I ikke modtaget indbydelsen og programmet, forlang det ved at sende en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “30.MAJ” i Emne/Subject.

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte

OBS! OBS! fra og med:
Søndag den 27. maj: Kun åbent efter forudgående aftale. Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Mandag den 28. maj: LUKKET 2. Pinsedag
Tirsdag den 29, maj: 14:00 til 17:00
Onsdag den 30. maj: LUKKET: Smagning med Valerio Mondo m.m.
Torsdag den 31. maj: 14:00 til 17:00
Fredag den 1. juni: 14:00 til 17:00
Lørdag den 2. juni: LUKKET
Søndag den 3. juni: LUKKET

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10