Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

22.08.2007 En ostemad

Kære Vinvenner,

Vi lever ikke kun af vin, selvom jeres reaktion på Eriks "Solur-tilbud” godt kunne give den
uopmærksomme betragter dette indtryk. Ihvertfald: der er i skrivende stund kun niogtyve
Solur-kasser tilbage.

Reaktionen har også været voldsom til "Ud af busken" tilbuddet. Nu håber jeg bare, at de tolv lækre
smækre klassiske flasker i kassen kan stimulere køberne og deres stråmænd, strådøtre, strånaboer,
stråkollegaer m.m. til at forblive udenfor busken.

Ihvertfald tror jeg, at for denne uge er vinvennerne helgarderet hvad vin angår.

Det er derfor, at jeg har tænkt mig at præsentere den italienske vins oplagte ledsager: italiensk
ost. Denne gang fra Campania og Molise, altså Syditalien.

Fra venstre har I:

(1) En halv fåremælksost med chili fra Sannio  (526 gr = kr. 86,79 / kilopris 165,- kr.)

Sannio er den bjergrige region, der danner bro mellem det nordlige Campania og Apulien.
Hovedbyen er Benevento og området er kendt for sine hasselnødder, sin honning, sine afgrøder
og kvaliteten af sin mælk. Forfædrene til de nutidige “sanniti” gav romerne tørt på og tvang
dem til at gå under et åg dannet af tre lanser. Det var året 321 før vor tids regning og det er det år,
som registreres som fødsel af ordet “pernacchio” (udtales: “per-nak-kiå”). “Pernacchio” er den pruttelyd
man laver ved at presse tungen mellem læberne og puste luft ud samtidig. Sanniti’erne hånede romerne
med pernacchio (også som hunkøn: pernacchia) og lyden er gået over til almindelig brug,
et akustisk æv-bæv, som runger hver gang der er en vigtigper, der tager sig selv alt for alvorlig.
Typisk anvendelse af pernacchio er ved generalforsamlinger, ved opråb i skoleklasserne, i militæret
og ved alle de andre lejligheder, hvor mængden byder på en vis beskyttelse og anonymitet for “spernacchiatore”,
ophavsmanden til pruttelyden.

 
(2) En Caciocavallo Silano D.O.P. af rå komælksost fra Silabjergene (1,636 kg = 269,94 kr. /kilopris 165,-kr.)

Osten stammer fra Calabria. Det er en fuldfed råmælksost. Smagen er mild og delikat. Osten tåler lidt
lagring, hvorved den bliver noget stærkere i smagen. Det er nok en af Italiens ældste “pasta filata”-
oste, kendt allerede i forrømersk tid. Pasta filata betyder, at ostemassen lader sig forme ved
håndstrækning eller i dag ved maskinstrækning. Navnet “caciocavallo” skyldes, at osten (cacio)
blev fremstillet parvis bundet sammen med et stykke snor og lagt til tørring over en bjælke ved kaminen.
Caciocavallo er velegnet også som ingrediens til forskellige retter. I køleskabet vil den holde
en lille måneds tid.


(3) “Pecora Nera” (“Sort Får”), fåremælksost “Pecora Nera” (1,012 kg = 166,98/ kilopris 165,-kr.)
(3A) Halv Pecora Nera (450 gr = 74,25 kr./ kilopris 165,-kr.)

En lidt kraftigere smagende form for mellemlagret fåremælksost.


(4) Små “scamorza”: komælksoste i olie. Lagret på glas (ikke med på billedet).
Et glas indeholdende syv-otte-små oste: 75,- kr.


(5) En kvart Provolone D.O.P. af rå komælksost fra Silabjergene (512 gr. = 84,48 kr./ kilopris 165,- kr.)

Lige som nr. (2) ovenfor: på manges opfordring har vi ladet osten skære og pakke i vakuum
i mere singel-venlige portioner. (Til jul vil også Parmigiano komme i et kilo-stykker).


(6) En hel fåremælksost “Pastore Sannita” fra Sannio (1.030 kg = 169,95 kr. / kilopris 165,- kr.)


(7) En hel pecorino, fåreost fra Parco dei Buoi i Molise (Stykpris: 500,- kr./vægt ca 2.2 kg stykket)

Dette er vores “homeriske” ost af fuldfed fåremælk fra Molise. Love it or love it.


(8) En “diavoletta”:  “en lille hundjævel”-chili sauce: 40,- kr.

Uundværlig i arrabiata, amatriciana og en del andre tomatsaucer. Ingredienserne er:
chili, oregano, kapers, laurbær, salt og olivenolie. I ender med at bruge den som spread
på friskbagt brød! og som lækker opkvikker i alle tilberedelser.


(9) En halv liter koldpresset olivenolie EVO (Extra Vergine di Oliva) “La Chiusa” 85,- kr.

I Sannio dyrkes “indfødte” olivensorter (raciopella, ortolana, ortice), der giver en helt personlig smag
til olien: mild men karakterfuld. Forskellig fra de andre gode olier, som jeg har fra Toscana og Molise og helt
på niveau med dem.


(10) Artiskokhjerter i olivenolie: 85,- kr.

Jeg ved ikke hvor mange af slagsen jeg har måttet smage, før jeg fandt disse herlige artiskokhjerter!
Glem alt om de syrlige, ensfarvede, uniformt bløde “carciofini”, der smager af citronsyre og smatter
i munden! Disse her er sprøde, har forskellig smagskonsistens mellem kronen og basen, smager af artiskok
og ikke af eddike. De er uens i både form og farve. De bliver fremstillet af frisk plukkede
Sannio-artiskokker i plukkeårstiden på producentens egen jord.
Ingredienser: artiskokker, salt, eddike, olivenolie. 300 gr i alt, heraf 200 gr. artiskokker.


(11) Chianti Classico 2001 DOCG, Terra dei Cavalieri, Fattoria La Loggia   85, kr.

Ups! Hvad laver denne vin blandt ostene? Var vi ikke mætte for denne uge? Jo – men
smagt til ovenstående oste: en perfekt match. Hvor ofte får I anbefalet en Chianti Classico, som er til at
betale og som er seks år gammel? Jo, den er moden; nej: den er ikke på “sunset boulevard”.
I vil blive overraskede af den kødfulde balance mellem frugt og tannin. Drik nu til som sagt oste, entrecôtes,
T-bone steaks men i realiteten til al god mad. Vedvarende i sin eftersmag og kampklar både ved højbordet
og ved det daglige bord. Smager bedst hvis serveret ved en 17-18 grader men mister ikke pusten i løbet af aftenen,
når temperaturen stiger. “Smager bedst” inden udgangen af 2009, sommer 2010.

For at bestille ostene send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. og fortæl mig hvad I ønsker af varer.

Mit forslag er en smagekasse indeholdende én af  hver (1) (3A) (4) (5) (8) (9) (10) og (11).
Prisen 617,- kr. cirka(*). Levering overalt i landet: 75,- kr.

(*) Cirka = ostene er vakuumpakkede og etiketterede med vægt og pris. I det viste eksempel
blev summen 617,- kr., men den kan variere lidt i plus eller minus.

For at bestille sådan et forslag send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “OSTE” i
Emne/Subject.

Ciao,

Carlo

PS:

Hvis I ønsker at bestille Chianti Classico’en særskilt giver jeg den rabat videre, som jeg opnåede ved at
købe restpartiet: ved køb af 12 flasker er prisen 75,- kr. Det ”klassiske” fund for pengene.
Levering 100,- kr. overalt i landet. Afhentning 3% rabat.

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:
OBS! ÆNDREDE åbningstider i UGE 34 og 35.

Onsdag den 22. august: 14:00 til 17:00
Torsdag den 23. august: 14:00 til 17:00
Fredag den 24. august: 12:00 til 17:00
Lørdag den 25. august: LUKKET Vinsmagning  Cascina Baricchi /Tenuta Montanello
Søndag den 26. august: LUKKET Garagevin, Dansk VinCenter

Mandag den 27. august : LUKKET: Vinsmagning, Cascina Baricchi/Tenuta Montanello
Tirsdag den 28. august: 14:00 til 17:00
Onsdag den 29. august: 14:00 til 17:00
Torsdag den 30. august: 14:00 til 17:00
Fredag den 31. august : 12:00 til 17:00
Lørdag den 1. september : LUKKET
Søndag den 2. september: 13:00 til 16:00


Husk venligst at det nu også er muligt at betale med DANKORT
ved køb fra hjemmesiden www.carlomerolli.dk !

Næste mail: onsdag den 29. august  2007

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10