Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.04.2007 Slip bremserne

Kære Vinvenner!

Hvad er det, der er så fascinerende ved at smage nye vine ?
Jeg må indrømme at selv efter så mange år, er der stadigvæk det lille indre
håb om at finde den nye smag, opdage den store overraskelse, den nye
sammensætning af vinens mangfoldige elementer, man ikke kendte til og ikke
havde smagt før. Vinelskeren i os bliver altid fanget mellem
forandring-fryder og genkændelsens glæde. Men kan der blive ved med at komme
nye smage fra vinverden ?

Jeg kan ikke give Jer et svar, der gælder resten af vinverden, men når det
gælder Italien er svaret et klart og rungende : JA! Det skyldes flere
årsager. Naturen: ler og lava, sletten og bakken, kontinental og subtropisk,
ja, det hele. Det er derfor, at de antikke kaldte Italien (godtnok
syditalen) for Enotria, Vinlandet, slet og ret.
Druerne: Det ville give grå hår på hovedet, hvis man skulle nævne alle
druetyperne som dyrkes i Italien - selv for den mest dedikerede vinnørd - og
for mig, i øvrigt. Befolkning: jeg ved ikke, hvor de (vi!) har det fra, men
italienerne er et kreativ folkeslag. Og det kan ikke undgå at smitte af på
vinverdenen. Druesammensætninger, fremstillingsteknik, etiketter
flaskedesign: det er en kontinuerlig syden og boblen af skabertrang.
Når en italiensk vinproducent keder sig, så restyler han/hun vinetiketterne!
Eller finder på en ny vin.

Det er præcist dét, der er sket med Maria Teresa Ceci fra TERRE VERDIANE.

"Carlo: vi har lavet en passito di Lambrusco !"
Jeg kunne høre det entusiastiske i stemmen, samme entusiastiske lyd som den
katten laver, når den kommer hjem med en markmus.
- En lyd der fordrer et bifaldende svar.
Det fik hun ikke: "Hvorfor ?" spurgte jeg "Hvem i hele verden har savnet en
sød vin fremstillet af overmodne lambrusco- druer ?"

"Carlo!" damptromlede Maria Teresa videre "vi er de første i hele verden,
som laver en passito af lambrusco ! Det er en verdensnyhed! Gæsterne ved det
fornyligt overståede Vinitaly i Verona var begejstrede. Snakken gik og
straks var der kø ved vor stand. En spansk importør har lige bestilt
sekshundrede flasker, Carlo : uno spagnolo!"

Skulle jeg være mindre imødekommende end en kollega fra Madrid ?
" OK: tohundredeogfyrre flasker og hvis den ikke smager godt, kommer du og
drikker dem selv. Og mens du er i gang, så send mig lidt flere af din Otello
Rosato - solen er begyndt at gæste Danmark lidt oftere end den plejer og
danskerne skal i gang med konfirmationer, bryllupper, skovture og alt hvad
der tilhører den gode årstid. Og forresten: hvad hedder den, verdensnyheden
?"

"ARTURO, til ære for dirigenten Arturo Toscanini, som var en stor fortolker
af netop Verdis musik. " Nå, ja, TERRE VERDIANE, Giuseppe Verdis land,
konsekvensen var ikke til at tage fejl af. Men vinen ?? Ja, nu er den smagt
og....:

HATTEN AF! alle de af jer, der har været glade for de søde Burladore og Idea
må skynde sig at bestille en flaske eller to. ARTURO indeholder "kun" 12%
alkohol, ja, det burde være nok bare at fremhæve den fantastiske duft af
hindbær, blomme, kirsebær og viol. Smagen er sød som dessertvine skal være
men også delikat, fyldig og harmonisk med en klar eftersmag af hindbær og
kirsebær.

Fremragende solo, men et fund til chokoladepraliner og chokoladebaserede
kager. Den lader sig nyde både som den er og noget køligere.

Prisen er 159,- kr. for en halv liter. Efter aftale med Maria Teresa har jeg
lovet at give en god introduktionsrabat. Som sagt, således gjort.

For at bestille én flaske af denne verdensnyhed, send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten ARTURO i Emne/Subject.

Prisen er 159,-kr. Levering: 0,- kr. overalt i landet ved køb af mindst én
og maksimum fire flasker.

Da solen og det milde forår bliver ved at begunstige vor dagligdag, var det
måske passende at bestille Maria Teresas andre frembringelser.
Navnet Otello er Maria Teresas's bedstefars . I området omkring Parma
vrimler det med navne som Otello, Ernani, Manfredi, Jago, Aida og andre
pige- og drengenavne fra Verdis operaer. I bliver ikke skuffede over de
aktuelle Otello, da de alle har fået topkarakter:

OTELLO ROSATO
Spumante/tør mousserende af 50% pinot nero og 50% lambrusco 99,-
www.vinhulen.dk tildelte vinen to glas ud af tre og skrev : "
Lys, flot ferskenfarvet. Næsen har sødme, blomst, slik, abrikos og andre
spændende nuancer. Smagen er blød og fyldig med en næsten cremet
ferskensmag, toner af marcipan, syrlighed, svage bittertoner og en dejlig
saftighed. Velkomponeret og harmonisk vin, som også rummer aspekter i
Spumante stil/ hvidvinsstil i smagen. Intens og koncentreret vin, som kunne
være en luksus-velkomstdrink. Med fire slurke tømmer I en flaske og beder
om mere.


TRE DI TERRE VERDIANE
Spumante/tør mousserende hvid af malvasia, chardonnay
og sauvignon bianco 99,-

Samme
www.vinhulen.dk tildelte vinen tre glas ud af tre og betegnelsen:
"kanonvin til spotpris med fem ud af fem stjerner", og skrev.

" Lys strågul. Vinen har en stille råmarcipannæse med diskrete undertoner af
slik og blomst. Underfundig og spændende næse. Smagen er let perlende, frisk
og fyldig grænsende til cremet med en smag af marcipan, hyldeblomst og
friske bær med en kæk frugtsyre, som lige stiver den godt af. Virkelig
intens og koncentreret vin, der banker rundt i hele munden, og smagen bliver
bare ved og ved. Den starter så diskret som en spion, og slutter som et
symfoniorkester i munden. Man må overgive sig til finalen, der varer over 1
minut. ***** KTS (Kanonvin Til Spotpris)

Men det er ikke kun det hjemlige vinhulen.dk, der har opdaget Maria Teresas
kyndige håndelag i håndtering af lambrusco: Luca Maroni i sin vinguide giver
hele 90 points til:

OTELLO , NERO DI LAMBRUSCO , Lambrusco Mestri 99,- kr.
(Jeg kan høre nogen gennem skærmen, som tænker "Carlo må være ikke rigtig
klog ! en Lambrusco til 99,- kr!..."). Well, yes prisen er ikke den, I
plejer at betale for jeres boblevin, men her er vi et par kilometer længere
fremme end "state of the art". En rødvin, som vil ommøblere hele jeres idé
om Lambrusco:
blommer, ribs, en tæt og cremet brus, en smag der pludseligt minder én om
efterårsmodne, mørke brombær, en smag som er svulstig og ren. Uforfalsket
natur for dem af Jer, der kan klare mosten og dem der tror de kan.
I Luca Maronis guide har denne vin sat kendte navn som Bellavista, Carpené
Malvolti, Gancia og Contadi Castaldi på plads.
Fremragende solo og en ren nydelse til charcuteri, bruschetta, grillstegt
svinekød.

Slip bremserne og kast Jer hen i en omgang livsglæde: det vil ikke blive
sidste gang! For at bestille en kasse indeholdende to af hver af ovenstående
vine
send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "OTELLO" i
Emne/Subject. Pris 594,- ( 6 x 99,- kr.). Levering 75,- kr. overalt i
landet. Ved køb af 12 flasker gerne blandet af ovenstående tre medsender jeg
en bonus flaske. For at bestille send blot en svarmail med
teksten "OTELLO 12" i Emne/Subject . Pris : 1.188,- kr. Fragt: 75,- kr.
overalt i landet.
Flaskerne kan I beundre på
http://www.lambrusco.it/ eller på min hjemmeside
www.carlomerolli.dk (klik på min Lambrusco flaske nederst til venstre)

Ciao,

Carlo

OBS! Levering og afhentning af den fejletiketteret Sangiovese 2003 fra Erik
Banti først uge 17!!! jeg skriver direkte til alle, som har bestilt både til
afhentning og levering.

ÅBNINGSTIDER: OBS! CHECK VENLIGST DE ÆNDREDE ÅBNINGSTIDER!

Lageret er beliggende på Skodsborgvej 48 A kld, 2830 Virum.
Afhentningsrabat 3%. Betaling med dankort, check eller kontanter.

torsdag den 19. april:14:00 til 19:00 OBS! (på manges opfordring)
fredag den 20. april: 12:00 til 17:00
lørdag den 21. april: LUKKET (Roms fødselsdag: nu 2.760 år gammel)
mandag den 23. april: 14:00 til 17:00
tirsdag den 24. april: 14:00 til 17:00
onsdag den 25. april: 14:00 til 17:00
torsdag den 26. april 15:30 til 19:00
fredag den 27. april 15:30 til 19:00
lørdag den 28. april LUKKET

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10