Om artiskokker, Påskebasten og Dolcetto Dag

Kære Vinvenner,

Et af forårets klare tegn er.. artiskokkerne. Der findes forskellige typer og forskellige tilberedningsmåder.
Mine favoritter er ”a la romana”. Ikke kun fordi det er dem jeg kender bedst og er vokset op med, men også fordi det er de nemmeste at tilberede. Engang de er klargjorte som på billedet ovenfor, passer de stort set sig selv i gryden og smager himmelsk. Sender gerne min enkle opskrift på forlangende.

Et andet tegn på foråret er…Julebasten©, der med vaks hensyntagen til årstiden og beundringsværdig tilpasningsevne forvandler sig til: Påskebasten©.

Dét, med god samvittighed og samme gode smag, særdeles velegnet til påskelammet og en del andre (Påske)retter.

Påsketilbud nærmest obligatorisk for denne økologiske Chianti af den bedste skuffe:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/46-bastflasker/4052-paaskebaste-ex-julebastenchianti--superiore-2021-docg-majnoni-oekologisk--mg24/

BAROLO 2019 og BRUNELLO 2019 QUERC...
NU PÅ LAGER


Der er naturligvis et hav af andre vine, der er velegnede til påskelammet og blandt disse nævner jeg gerne Brunello 2019 fra det Hus med det mundrette navn: ”Kvær-tjek-ki-å”. Både Brunello 2019 og Rosso 2021 er nu kommet på lager og forsendelsen til de vinvenner, der har forudbestilt, starter på torsdag. Det samme gælder vinene fra Schiavenza: Barolo 2019, Nebbiolo 2021, Barbera 2021 og Dolcetto 2022

TIDERNE SKIFTER:
DOLCETTO DAG den 4. april 2024

Efter mange år hvor I hverken var klar over at vinen er tør eller ville vide af den, er der sket noget det sidste halvandet år: I har købt en masse Dolcetto. ”Godt gået!” siger vinhandleren.

Er det tiderne, der skifter ? er det prisen ? er det vinens lidelige lethed ? er det en foryngelse af min kundekreds, vinvennernes børn ? Måske et mix af alle årsager, men Dolcetto ser ud til at være det nye sort: dejlig, frugtrig, fornuftigt prissat og ”all weather”: ideel til tomatholdende retter men ellers som sagt fin allrounder.

Derfor er det jeres skyld, men også for…. jeres skyld, at vi har organiseret

DOLCETTO DAG.

At der findes forskellige denominationer og forskellige fortolkninger af denne vin, er noget som ønologen Giorgio Barbero vil illustrere på dagen. Deltagelsen er gratis men tilmelding nødvendig af hensyn til vore foreberedelser:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/4485-dolcetto-dag-med-oenolog-giorgio-barbero-torsdag-den-4-april-2024-dd4/

HVIS I IKKE HAR BESTILT DEN ENDNU, SKYND JER AT GØRE DET....


En koncert af kvalitet, en mousserende efter Metodo Classico, der har forbløffet alle elskere af klassiske mousserende vine. Sæt den som ”dark horse” i en blindsmagning af Champagne, Cava og andre methode champenoise vine og se hvad der sker.

Ellers kan I få her en beskrivelse på engelsk(): ”The wine has a golden yellow colour in the glass with nice and persistent perlage. On the nose there are aromas af crusty bread, hazelnuts and peaches, whereas the palate is filled with fine bubbles combined with delicate sensations of acids and minerals. The finish is crisp and precise. with wonderful freshness and drinkability…”

(
)
Beskrivelsen refererer til årgang 2011 som oplevet af Steen Asmussen i sin nye bog ” Sparkling Wines of Italy”, muusmann forlag, side 236-238, hvor producenten Tamellini bliver præsenteret: https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=tamellini Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

  • onsdag den 20. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • torsdag den 21. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • fredag den 22. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • lørdag den 23. marts: LUKKET

  • søndag den 24. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00

  • mandag den 25. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • tirsdag den 26. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • Tillykke Jonne!!!

  • onsdag den 27. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • Tillykke Wili!!!

  • fra og med torsdag den 28. t.o.m. mandag den 1. april
    kun åbent efter forudgående aftale pr.mail senest den 27. marts

  • tirsdag den 2. april: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • onsdag den 3. april: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • torsdag den 4. april:

  • ÅBENT 12:30 til 17:00

    DOLCETTO DAG

    https://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/4485-dolcetto-dag-med-oenolog-giorgio-barbero-torsdag-den-4-april-2024-dd4/

Næste Ugemail Forrige Ugemail